|
سلام . من مطلب در مورد توزیع های لینوکس سایتتون رو خوندم ولی من می خوام بدون از دید کاربردی چه فرقی می کنند مثلا طرز نصب نرم افزار ها در آن ها یا از نظر زیبایی چون که من fedora 16 رو دیدم زیباتر از ubuntu 11.10 است و کلا کدام بهتر است با دلیل ؟ ممنون
سلام
به طور خلاصه تفاوت بین توزیعهای مختف لینوکس از چند جهت قابل بررسی است:
اول: و مهم ترین آن مدیریت بستهها یا همان Package manager است. fedora از مدیریت بستهی rpm یا همان redhat package manager استفاده میکند و ubuntu از deb یا همان مدیریت بسته debian. مدیرت بستهها همان چیزی است که نحوهی تصب نرم افزار را مشخص میکند.
دوم امکانات پیش فرضی است که در هر توزیع وجود دارد. هر توزیع برای نصب پیش فرض یک سری امکانات و تنظیمات را انجام میدهد که بیشتر همین است که ظاهر توزیع را مشخص میکند که اصطلاحا میگویند فلان توزیع قشنگ تره. وگرنه تمام چیزهایی که در یک توزیع مثلا fedora هست روی debian یا ubuntu هم وجود داره ولی فقط باید نصب بشه یا برای قشنگتر شدن باید یک سری تنظیمات انجام داد.
در مورد مدیریت بسته هم چیزی که برای کاربر اهمیت داره میزان غنیتر بودن انبار نرم افزار یا همان repository مربوط به توزیع است. در این مورد debian , ubuntu نسبت به fedora انبار قویتری دارند. انبار قوی تر باعث میشود نصب نرم افزارها راحت تر باشه. چون اگر نرم افزاری در انبار نباشد معمولا نصبش مخصوصا برای کاربران تازهکار سخته.
حالا شاید این سوال مطرح باشه کدام بهتره. جواب اینه که هرکدوم باش راحتتر هستین. ولی شاید اینطور باشه که ubuntu و debian به خاطر غنی تر بودن repository انها بهتر باشن. ولی باز هم ممکنه برای یک کاربرد خاص یک توزیع بهتر عمل کند. مثلا برای کارکردن با پنلهای هاستینگ و ارائهی این سرویسها توزیع CentOS بهتر کار میکند و نصب Kloxo روش راحت تره.
به نظرم حق با شماست. از لحاظ برنامه مدیریت بسته هم باید بگم که اوبانتا ابزار خیلی قوی ای ساخته به نام Software Center که برای نصب هر برنامه میتونی کامنت ها و نظران بقیه رو ببینی و بفهمی که اصلا کار میکنه یا نه، کدوم بهتره، چه نقاط قوتی داره، و خودت هم نظر بدی. کار جالبی کرده
سلام،
معمولا توزیع های مختلف لینوکس برای کاربردهای خاصی طراحی شده اند و مخاطبانی رو هدف گرفته اند. مثلا BackTrack برای کاربردهای امنیتی و هک طراحی شده. لینوکس Parsix و فارلیکس برای کاربران فارسی طراحی شده اند. لینوکس Ubuntu برای کاربران خانگی طراحی شده. Ubuntu خانواده ای دارد که شامل Xubuntu برای سیستم های قدیمی، Kubuntu برای کابران خانگی مجهز به محیطی گرافیکی تر به نام KDE، توزیع Edubuntu برای دانش آموزان و UbuntuStudio برای گرافیست ها طراحی شده.
اما نکته ای که من خیلی به اون اهمیت میدم میزان User-Friendly این توزیعهاست. یعنی یک لینوکس برای مخاطب مورد نظرش چقدر ساده و قابل فهم و زیبا و ... کار کرده. متاسفانه، به طور کلی، لینوکس از این جهت کم کار کرده و در اون طرف، ویندوز و مک (سیستم عامل شرکت Apple) نقطه قوتشان همین مطلب است.
من قبلا توزیع های Fedora و Open Suse و Parsix و Kubuntu و Mint و Debian رو امتحان کردم که به نظرم بهترین اونها از لحاظ User-Friendly توزیع Ubuntu است. البته توزیع Mint رو هم میتونی امتحان کنی.
از لحاظ مخازن به نظرم حق با @ir01 است.
مشکل دیگه ای که لینوکس به شدت با اون دست و پنجه نرم میکنه، میزان باگ زیاد برنامه ها است. چون کاربران اقلب بدون دقت کد میزنن و امیدوار هستند دیگزان کار اونها رو اصلاح کنن. پس توجه کن که توزیعی که انتخاب میکنی چقدر باگ داره و چقدر طول میکشه تا باگها توسط بروز رسانی حل بشن (معمولا با تجربه میفهمی که چه برنامه هایی پر باگ هستن و بنابراین هر لینوکسی که بیشتر از این برنامه ها استفاده کنه پر باگ تر خواهد بود). از این لحاظ، من به هیچ وجه Fedora رو پیشنهاد نمیکنم؛ به دلیل اینکه هر برنامه ای که شرکت RedHat بخواد در نسخه تجاریش اضافه کنه، اول در Fedora امتحانش میکنه! (گرچه من نسخه های اولیه Fedora رو امتحان کردم ولی اصل موضوع همینه)
من از اوبانتا استفاده میکنم و به نظرم وضعیت اون از لجاظ باگ بهتر از بقیه است.
به هر حال شما میتونی یک توزیع رو نصب کنی و اون رو به ظاهری که دوست داری در بیاری. ولی پیشنهاد من برای شما Mint ( بر پایه توزیع Ubuntu است) و Ubuntu است. به نظر میرسه که Ubuntu از بقیه توزیع ها آینده روشن تری داره. پس سیر تکاملی اون رو هم دنبال کن.